Workout på dina villkor

Träning

Fortsätt träna under vintern

Det har blivit alltmer populärt att träna ute trots vinterkylan så bara för att det är några minusgrader ute betyder det inte att du ska lägga joggingskorna på hyllan och vänta tills våren kommer tillbaka. Med de rätta kläderna och skorna är det bara att bege sig ut på en tur och njuta av den friska luften som får dig och kroppen att må bra.

Något som är så bra med Sverige är alla elljusspår vi har och som är perfekta när mörkret kommit. Så ta tillfället i akt och utnyttja dem.

Expressen kan man läsa och få peppande tips på hur man kommer igång med träningen under vintern och vad man behöver tänka på. Här står det att vad det gäller kläder är det lager på lager som är en klar vinnare. Klär du dig så kan du ta av ett lager om du blir för varm. Tänk ocskå på att äta något som ger dig bra energi innan – i kylan förbränner du mer.

Men en av de viktigaste sakerna att tänka på innan man hoppar ut genom dörren är skorna. Skaffa dig ett par vinterlöparskor som har en grövre sula med en lite mjukare gummiblandning som en expert förespråkar på VLT. Skorna hjälper dig att få ett bättre fäste i underlaget under kallare väderförhållanden och du kan fortsätta löpningen året runt. Så att investera i ett par riktiga löparskor i bra kvalitet är bland det bästa du kan göra. På Sportamore kan du finna flera alternativ passande för löpning och här kan du se kläder och skor som underlättar träningen utomhus.

Vad gäller kläder är det bra att använda på funktionskläder som andas och undvika bomull. Ytterst ska de vindtäta kläderna på. Det är viktigt att bära reflexer och en pannlampa kan också vara ett bra hjälpmedel. Det är viktigt att både se och synas. Tänk på att när du kommer ut i kyla är det bra att redan vara varm, kör alltså en uppvärmning inomhus så du minskar riskerna för eventuella sträckningar eller andra skador. Sedan är det bara att köra igång med din vinterträning!