Workout på dina villkor

Okategoriserade

Workout för hälsan

Vad som är hälsa är subjektivt så till vida att olika saker gör att olika personer mår bra. Men utifrån logiska slutsatser så finns det vissa saker som verkar stämma in för de flesta – en av dessa är motion.

Det kan tyckas lustigt det här med hälsa, nästan hånfullt ibland. Vad menar vi då med det, jo vi menar att det är inte sällan aktiviteter, mat och annat här i livet som vi tycker mest om av allt – som anses vara ohälsosamt alltså. Detta samtidigt som aktiviteter och livsmedel som vi i många fall tycker är tråkigare och inte lika appellerande för vår gom, som är hälsosamt. I klartext – chips och soffhäng = dåligt. Träning och grönsaker = bra.

Nu är det inte nödvändigtvis så att alla har den inställningen, men de flesta som läser förstår nog poängen med resonemanget. Egentligen ska man kanske istället uttrycka sig som så att saker som får oss att må bra, det är det subjektiva. Men det som ger god hälsa för vår kropp, där finns det massor med forskning. Forskning som, om än skiljer sig åt på en del punkter, ändå alltid är överens om att just motion och träning, det är bra för hälsan. För säkerhets skull så slänger vi väl in en brasklapp om att vi inte tagit del av all forskning i världen, så vi vet förstås inte säkert om all forskning är överens.

Hursomhelst så är detta en blogg om motion, kost, sport och hälsa. Det är ofta som dessa delar hänger ihop tillsammans med exempelvis sömnen, när man pratar om hälsa. Vi ska även komma ihåg att hälsan inte bara är fysisk, utan även psykisk, så här kommer vi säkert att återkomma också – allt hänger liksom ihop.

Det absoluta huvudfokuset kommer förstås dock att ligga på att ge våra bästa tips hur du får dig en rejäl workout!