Workout på dina villkor

Hälsa, Tips

Friskvård på egen hand

Vi har ett ansvar får våra egna liv och hur vi mår och varför vi mår på ett visst sätt kanske kan bero på vårt sätt att leva. Friskvård på egen hand innebär att vi tar ett ansvar över vårt sätt att leva och gör allt som står i vår makt att må bra.

Kost och träning

Kost och träning är en kombination som bevisligen fungerar. Att äta en varierad kost och träna gör att vi förbättrar våra förutsättningar till att må bra. I vissa fall så kan det behövas lite hjälp på vägen med kosttillskott och annat som våra kroppar kanske saknar. I perioder i livet så kanske vi inte får i oss tillräckligt med en del mineraler och vitaminer. Hur gärna vi än försöker så räcker det inte till för att boosta vårt immunförsvar eller annat som är viktigt för oss. Då gäller det att vi vet vad som är bra för oss och som vi kan själva åtgärda genom att få i oss detta genom tillskott.

Variation i träningen

Lika viktigt som det är att äta en varierad kost så är det bra att få en variation i din träning. Det är inte bara en muskelgrupp som behöver tränas utan hela kroppen behöver få den träning som den behöver. Se till att lägga upp träningsprogram som ger dig och din kropp den variationen. Se också till att lägga in vilodagar då återhämtning är en viktig del i din träning. Det kan också vara trevligt att ha en träningskompis som kan peppa och som gör att träning blir mycket roligare. Tillsammans så hjälper ni varandra med träningen.