Workout på dina villkor

Löpning, Tips

Har du drabbats av löparknä?

Det är inte ovanligt att den som har löpning som sin träning att man drabbas av löparknä. Vad är då detta och går det att behandla? Vi ger dig några tips i denna artikel som vi hoppas du kan få hjälp av.

Det är när ditt knä blir överbelastad och den sena som ligger vid utsidan av ditt knä har fått jobba för hårt. Om du precis börjat löpträna så kan det vara så att din kropp inte riktigt är van vid detta och du blir överansträngd som kan leda till löparknä. Det kan göra oerhört ont men går som oftast över efter ett tag. Om det håller i sig längre så kan du kontakta Naprapatiska som kan hjälpa dig med behandling. Genom akupunktur och släppa på de spänningar som kan finnas vid höftpartiet så kan det hjälpa att bli av med smärtan kring knäet.

Dock så är det stretching och vila som gäller för att snabbt kunna komma tillbaka till löpspåret. Försök undvika löpning i kraftiga nedförsbackar då detta frestar på mer på dina knän än löpning på plant underlag. Se till att värma upp innan du ger dig ut och springer likaväl som du stretchar efteråt. Se till att regelbundet få vila så din kropp hinner återhämta sig från den påfrestning som din träning kan vara för din kropp. Detta ska du speciellt tänka på om du nyss börjat med löpning.

Om du har stora problem med dina knän så prova att byta träning under en period där du inte belastar dina knän så mycket.