Workout på dina villkor

Gymmet, Tips, Träning

Sätt att få tid för mer träning i vardagen

Livet kan ofta kännas fullt av saker man måste eller borde göra, med lite tid över för annat. Träningen är en av de saker som kan komma att lida av detta. Många uttrycker idag lusten att börja motionera men har svårt att hitta det för det i sin vardag. Här tipsar vi om några olika metoder för att passa in ett par korta men ändå givande träningspass varje vecka.

Planera träningstiden

Planering kan effektivisera väldigt mycket och finns en hel del personer som skulle kunna hitta tiden för träning om de bara lade ned lite tid på att planera ut sin vecka och göra ett schema. Lite mer struktur i vardagen kan också hjälpa till att motverka en del stress. Vilket ju är väldigt positivt bara det.

Träna på lunchen

Lunchen kan vara ett perfekt tillfälle att passa in lite träning i vardagen. Alla som har tränat regelbundet har säkert redan lärt sig att vi faktiskt får energi av att träna. Man känner sig mer vaken och kommer lättare kunna hantera resten av dagen. Detta är speciellt lätt att göra om man har tillgång till ett företagsgym. Men även om det inte är fallet på ens arbetsplats och det inte heller finns ett gym inom gångavstånd kan man åtminstone ge sig ut på en rask promenad en halvtimme eller så.

Stjäl tid från oviktiga aktiviteter

Är man bara ärlig med sig själv kan man säkert komma på aktiviteter man spenderar tid med som egentligen inte är riktigt kvalitetstid. Tänk bara på all tid som slösas på att scrolla runt på sociala medier. Detta är också en aktivitet som visat sig påverka hälsan negativt. Och att stjäla tid från en sådan aktivitet kan ju knappast ses som ett dåligt val.