Workout på dina villkor

Tips, Träning

Spara tid och pengar med hemmaträning!

Träning och hälsa är en av 2010-talets stora trender, och svenskarna tränar som aldrig förr.

Träna hemma

Sverige är den nation inom EU där invånarna lägger mest tid på träning, samtidigt som vi är dåliga på vardagsmotion, enligt en artikel i Dagens nyheter. Så hur blir vi bättre på att få till vardagsmotionen?

Ett sätt är – faktiskt – att sluta gå till gymmet. Att hitta tid och ork att ta sig till en träningslokal är svårt för många. Efter jobb, handling och matlagning och hämtning av barn finns ingen ork längre, och soffan lockar mer än gymmet. Plötsligt har träningen slutat vara rolig och är istället ett ständigt dåligt samvete.

Genom att träna hemma blir det lättare att komma igång, eftersom man redan är på plats i sin träningslokal. Det är bara att hoppa i träningskläderna och köra igång! För den som har det hektiskt med hushållsbestyr och småbarn kan då också träningen brytas ner till en eller ett par övningar åt gången, istället för ett helt träningspass på en gång.

Med hemmaträning slipper man betala en löpande kostnad för ett gymkort. Det blir mycket billigare att köpa några få, bra redskap till en engångskostnad istället. Satsa på multifunktionella redskap som kan användas till flera övningar, och kombinera med redskapslösa övningar. Det finns en mängd träningsredskap för dig som vill komma igång, allt från hantlar och hopprep till träningscyklar.

Många övningar kan kombineras med andra saker, som att göra sit ups framför tv:n eller att göra rumpövningar samtidigt som man viker tvätt. Många träningsprogram går också att göra som familjeaktiviteter. Att cykla eller åka inlines, eller något så enkelt som att hoppa hopprep med barnen ger bra konditionsträning. Träningsbloggen Upp och hoppa! ger fler tips på träning med hela familjen.