Workout på dina villkor

Träning

Träna hemma

Under vintertid är det många som lätt hamnar efter i sin träning, vissa gånger för att de minskade soltimmarna får en att känna sig tröttare, andra gånger beror de på att man normalt sett tränar utomhus men inte gillar att träna när det är kallt ute. Som tur är har man alternativ.

Training

Styrketräning

Gymmet kanske inte är en plats som passar alla. Många älskar att träna på gym medan andra oftare kommer på ursäkter att inte träna just för att det innebär ett besök på gymmet. Vilken anledning man än har att inte träna på gym kan man för en slant åstadkomma en hel del hemma.

Mycket av den utrustning man kan tänkas behöva kan lätt köpas på nätet. Det finns en hel del muskelgrupper man kan träna bara med ett par hantlar, så det är nog det bästa att börja med. Sedan kan man även köpa en chin up bar och kanske även ett set med skivstångsvikter.

Löpning

Det är inte alla som tycker det är roligt att vara ute och springa på vintern, dels för att det är kallt men också för om man föredrar att springa i skog och mark blir man ofta tvingad att springa längst landsvägar med trafiken istället.

Vill man ändå fortsätta löpning under vintertid finns det nästan bara ett alternativ: köpa ett löpband. Att träna på ett löpband är inte riktigt som att löpa ute. För lite tips och råd har aktivträning.se en artikel om just detta.

Cykling

Precis som löpning är det många som har cykling med i sitt träningsschema som inte tränar lika mycket under vintern just för att många föredrar att inte cykla i snö och slask. Och det är ju förståeligt.

En stor anledning till att många gillar att cykla är just för att det är härligt att komma ut så det annars solklara alternativet att skaffa en motionscykel kanske inte passar alla, men det faktiskt ett bra alternativ rent träningsmässigt sett. Man kan enkelt variera motstånd och man behöver inte bekymra sig för att träna för hårt och sedan ändå måste ta sig tillbaka hem.