Workout på dina villkor

Tips, Träning

Att tänka på när man köper träningskläder

När man tränar är det ju fördelaktigt att kunna känna sig bekväm med det man har på sig. Om ens kläder har dålig passform eller är gjord av ett mindre bekvämt material kommer träningspasset bara bli jobbigare än det behöver vara. Här kommer några tips för den som letar nya träningskläder.

Satsa på riktiga sportkläder

Visst kan man hitta snygga t-shirts och liknande i alla möjliga märken men det betyder inte att de lämpar sig att träna i. Genom att istället hålla sig till kända sportmärken som till exempel Adidas kan man vara säker på att kläderna är designade för att kunna användas under träning. Man får också bra kvalitet och hållbarhet i kläderna på detta sätt.

Fördelar med funktionsmaterial

Träningskläder är idag ofta tillverkade i funktionsmaterial, och det är inte bara något man gör för att kunna sälja dem dyrare. Funktionsmaterial har flera bra egenskaper som gör att de är bättre under träningspassen än vanliga kläder. De bättre på att plocka upp svett från kroppen och låta det avdunsta utan att plagget känns som man doppat det i vatten. På så sätt får man träna med mindre obehag. Se bara till att tvätta dem rätt så de inte tappar sina fina egenskaper.

Åtsittande kläder

Oavsett vilken form man är i är det nästan alltid rekommenderat att använda kläder som sitter tight mot kroppen. Detta beror på att när man rör på sig i lösare sittande kläder så bildas det mer friktion när huden och kläderna rör sig fram och tillbaka över varandra. Ju mer detta händer desto större är risken att huden irriteras och blir rödflammig. Detta är sällan skadligt för huden, men det är mycket mer bekvämt att slippa sådana irritationer till att börja med.