Workout på dina villkor

Tips, Träning

Få din träning genom cykling

En cykel borde alla ha. Det är det perfekta sättet att ta sig fram på, både till vardags och för träning. 

shutterstock_117094186

 

Att skaffa en bra cykel kan dock kosta lite. Är man ute efter en riktig värstingcykel får man lägga ut samma pengar som för en helt ny moped eller vespa. Men en bra cykel för den normala motionärer behöver inte kosta lika mycket. Speciellt inte när man shoppar smart. I slutet av november sker exempelvis Black Friday hos Cykelkraft, vilket innebär att priserna på deras cyklar och tillbehör kommer att sjunka avsevärt under en dag. Passa på! En bra cykel ska vara anpassad för den terräng som du ska cykla på. Planerar man att åka både på mindre vägar och asfalt kan det vara bra att hitta en allroundcykel med stabil ram, medelbreda däck och en skön sits.

 

En cykel är bra för dig som är nybörjare med träning. Den är skonsam mot knäna och det känns alltid roligt när man tar sig fram snabbt. Promenader känns väldigt långsamma i jämförelse. Det är också lätt att utmana sig själv, växla bara upp eller ner för att ändra motståndet och känn musklerna arbeta. För dig som redan tränar ofta, är cykeln lika bra. Du kan som sagt ställa in ett tuffare motstånd och välja lite mer utmanade terräng under dina pass.

Om cyklingen fungerar bra som träningsmetod, kan du använda den under vardagen också för att smyga in lite extra kaloriförbränning. Ta cykel till jobbet (om avståndet är lämpligt, förstås). Du gör dig själv och miljön en stor tjänst. Lite morgonaktivitet är en superbra start på dagen! Och låt inte vädrat hindra dig. En regnponcho håller dig torr och under vintern behöver man bara lite mer kläder. Man ska också byta däcken på cykeln under vintern till däck med dubb som klarar av snöväglaget lite bättre.