Workout på dina villkor

Gymmet, Jogging, Löpning, Tips, Träning

Hitta rätt träningsform

Det finns mycket man kan träna idag och har man tagit beslutet att det är dags att komma igång kanske man rent spontant känner sig lite överväldigad. Vad man dock kan göra är gå lite efter vilka mål man egentligen har med träningen.

träning_350654219

Bli starkare

För att bli starkare och bygga upp finns det nog inget bättre än just den väl benämnda träningsformen styrketräning. Detta involverar väldigt många olika typer av övningar beroende på vilka muskler det är man vill bygga upp. För personer med detta mål är det ofta värt att spendera pengar på ett gymmedlemskap. Där får man tillgång till alla möjliga maskiner och redskap som kan användas för detta. Styrketräning har dessutom en rad andra fördelaktiga effekter.

Bättre uthållighet

Om ens mål är att få bättre kondition är intervallträning nog den bästa vägen att gå. Hur man bäst startar med detta är väldigt beroende av ens startnivå. Har man inte så bra kondition överhuvudtaget när man börjar kommer det nog ta lite längre tid, men det går alltid att börja med raska promenader och arbeta upp takten som man förbättras. För några konkreta exempel kan man läsa denna artikel.

Stressreducering

Att bli av med stressen i sitt liv är ett mycket bra mål för vem som helst, och för en del kan olika former av träning hjälpa med detta. Exakt vad det är som fungerar bäst kommer så klart variera från person till person. För en del kan det vara att komma bort från vardagen bara genom att ta en cykeltur medan andra hjälps med av något med meditativt som till exempel yoga.