Workout på dina villkor

Tips, Träning

Så tar du hand om kroppen efter ett träningspass

Att träna och ta hand om sig själv är bra för både kropp och själ. Förutom att öka endorfinupptagningen i kroppen, kan även smärta som ofta uppstår av dålig hållning, övervikt eller allmänt ohälsosam livsstil förbättras genom att motionera 30 minuter dagligen.

skin lotion

Dock vet vi alla, framförallt i början av vår nya hälsosammare livsstil hur träningsvärk kan uppstå som även kan orsaka obehagskänsla i kroppen. Detta kan olika krämer råda bot på, både för enklare muskelvärk samt eventuella inflammationer, krämer som dessa kan du hitta på apotek. Efter ett härligt och svettigt träningspass, väntar en svalkande dusch för att rengöra huden från orenheter som kroppen rensat ut under passet. För att inte torka ut huden kan det enligt Expressen vara bra att använda en mild duschtvål och efter duschen är det bra om du smörjer in dig med en bra hudlotion, som hjälper till att göra huden återfuktad och smidig.

Viktigt att äta direkt efter träning

För att få musklerna att växa, måste de få tid på sig att återhämta sig. Ju längre du väntar på att äta efter ditt träningspass, desto längre kommer återhämtningstiden att vara för dina muskler att bli återställda och reparerade igen, skriver I Form. Därför kan det vara bra att ha en påse med nötter i gymväskan, som är rika på protein och goda fetter och som hjälper din kropp att få snabb näring direkt efter träningspasset.

En annan sak som kan vara bra är en proteinbar. Varför just protein är så bra för kroppen är för att protein bryts ner till aminosyror i mag-tarmkanalen, som sedan hjälper till att bygga upp och bilda de nya muskelstrukturerna. En annan viktig källa är kolhydrater, eftersom vi tömmer kroppen på energi när vi tränar. Genom att äta kolhydrater tar inte kroppen och förbränner proteinet som vi behöver.