Workout på dina villkor

Tips

Kom igång med träningen

Att träna är enligt vissa det bästa som finns, medan andra tycker att det är det värsta. Men egentligen är det inte så viktigt vad man tycker om träning. Det viktigaste är att den blir gjord. För oavsett vilken nivå du ligger på är det bra att röra på sig.

Det är därför viktigt att du hittar en träningsform som du gillar, oavsett om det är löpning, curling eller kanske friskvård på jobbet. Det viktigaste är att du rör på dig.

Om du gör det kommer du snabbt märka de fördelar fysisk aktivitet för med sig. Du kommer sova bättre, bli piggare och självklart kommer du bli bättre tränad. En win-win situation skulle man kunna kalla det.

För att komma igång med träningen kan det vara en god idé att hitta en träningskompis som kan sporra dig. Om ni har bestämt att ni ska träna en specifik tid är det svårare att ställa in än om du bara bestämt en tid för dig själv. Kanske finns det en vän eller familjemedlem som också vill börja träna?

Det är också viktigt att du hittar en träningsform som passar dig. Löpning och simning är två mångsidiga träningsformer som inte kräver så mycket utrustning eller liknande. Annars kanske längdskidor kan vara ett alternativ. Det kräver visserligen mycket utrustning men i gengäld får du riktigt mångsidig träning som tränar hela kroppen från topp till tå.

Som du märker är inte det viktigaste vilken sorts träning du ägnar dig åt. Det viktigaste är att du gör någonting. Lycka till!