Workout på dina villkor

Gymmet, Jogging, Löpning, Tips, Träning

Rätt kläder till träningen

För dig som precis kommit igång, eller du som ska börja på måndag, är det bra att du tränar i rätt kläder från början. Känner du dig obekväm är det svårt att hålla motivationen uppe och faktiskt fortsätta med träningen som du planerat. 

Börja närmast huden med dina underkläder. Planerar du på att bära tajta kläder ska du så klart ha ett part trosor eller kalsonger som kramar huden och känns bylsiga i byxorna. Undvik bomullsunderkläder eftersom de absorberar vatten. Satsa på träningstrosor i material som följer huden och andas. För män finns det kalsonger i bambumaterial som är supereffektiva på att transportera bort fukt och andas bra.

Därefter beror det på om du tänker träna på sommaren eller vintern. Ylle är ett perfekt material för dig som vill vara ute året runt och träna. Det håller värmen och suger inte åt sig vatten och svett som bomull. Annars gäller det att främst välja funktionsmaterial. Dessa material är vävt med mikroskopiska hål som släpper igenom de små vattendropparna men hindrar de större från att ta sig igenom. Funktionsmaterial är också väldigt elastiska, de följer med kroppen under träningen och låter dig träna obehindrat.

De gången då det är bättre att skippa tajta träningskläder är när du ska styrketräna eller om du utövar kampsporter då du inte vill ha något tryck mot kroppen medan du sparkar eller lyfter tunga vikter.