Workout på dina villkor

Hälsa, Tips

Så kommer du igång med cykelträningen

Att cykla är en fantastisk form av träning och något som alla kan dra nytta av. Om du själv skulle vilja börja cykelträna är det inte svårt, men med några enkla tips kan du se till att börja på rätt sätt och få ut så mycket som möjligt av träningen även i början.

Välja cykel

Om du inte redan har en cykel är det första steget så klart att skaffa en. En så kallad hybridcykel kan vara ett riktigt bra val då den lämpar sig lika bra till träning som att pendla till jobbet med. Du kan se flera bra varianter av dessa cyklar hos Spobik.

Skaffa utrustningen

Men bara cykeln är ju inte nog. Cykelhjälmen är den absolut viktigaste delen av din utrustning och du ska se till att köpa en som sitter bekvämt. Riktiga cykelkläder och cykelskor är kanske inte ett måste i början. Men om du verkligen börjar ta cyklingen på allvar är det helt klart något du bör överväga längre fram.

Hitta ett bra program

Som nybörjare är det ofta klokt att leta upp ett träningsprogram att följa. På så sätt får du känn på hur länge och hur ofta du bör cykla i början. Aktiv Träning har ett bra nybörjarprogram du kan prova på. Tänk på att om du känner att du inte utvecklas fullt lika fort som programmet visar är det absolut inget fel med att köra om samma vecka. Det är din träning det handlar om, ingen annans.