Workout på dina villkor

Löpning

Stora motionslopp

Tränar man löpning är det alltid roligt att ha ett mål att träna emot och varför inte då ha som mål att springa något motionslopp eller liknande.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är ett av de första riktigt stora motionsloppen under året. Loppet mäter ett halvt maraton, närmare bestämt 21 097,5 m, och går från Slottsskogen via Älvsborgsbron uppå Hisingen för att sedan via Götaälvsbron svänga in mot centrala Göteborg där Avenyn väntar innan det är dags att svänga ner mot målgången på Slottsskogsvallen.

Göteborgsvarvet är till skillnad mot andra lopp ganska lättsprunget utan några större stigningar. Årets lopp äger rum 23 maj.

Stockholm Maraton

Vill man ha en riktig prövning ska man springa Stockholm Maraton som i år går av stapeln 30 maj. Loppet går i en bana runt om i centrala Stockholm med start utanför Stockholms stadion. Därefter väntar en bana som går ner på Södermälarstrand och uppför den fruktade Västerbron innan det är dags att ta sig an Kungsholmen, Norrmalm och Vasastan för målgång på Stockholms stadion. Loppet löps i två varv.

Lidingöloppet

Världens största terränglopp går av stapeln sista lördagen i september med ett antal olika klasser och sträckor. Huvudloppet mäter 30 km och beskrivs ofta som riktigt tufft på grund av den kuperade terrängen, något för den som verkligen vill testa sina gränser.